Prahu zná každý, ale malého výrobce prémiových pochutin Melememaso málokdo

previous arrow
next arrow
Slider

Krása se ráda schovává za všednost. Nesčetněkrát viděné ulice a památky, za kterými se sjíždějí lidé s celého světa, ztrácí na svém kouzlu a z návštěv obchodů se stává fádní rutina. Každému zlepší den, když náhodou vybočí ze zašlých uliček nebo objeví neznámý obchůdek nabízející to, po čem podvědomě toužil.

Jedním z těch obchůdků, který vám může zpříjemnit den je paštikárna Melememaso v Leopoldově ulici. Paštikárna patří dvěma dlouholetým kamarádům a nadšencům do kvalitního jídla Tomášovi a Honzovi. Oba se vzdali svých prací, Tomáš byl šéfkuchařem a Honza pracoval v korporátu na manažerské pozici, a pustili se do své vysněné paštikárny. Různé druhy paštik a rilletů připravují s láskou a nadšením. Jestli se jim to daří, zvažte sami, ochutnejte!

This image for Image Layouts addon

Neustálé ladění a vymýšlení nových chutí je náplní naší každodenní práce.

Naše paštikárna vznikla, asi jako všechny dobré nápady, díky souhře štěstí, náhody a nadšení. Já (Honza) s Tomášem jsme dlouholetí kamarádi a nadšenci do kvalitního a dobrého jídla.

Melememaso je malý výrobce prémiových pochutin. Tato paštikárna vznikla, asi jako všechny dobré nápady, díky souhře štěstí, náhody a nadšení. Honza s Tomášem jsou dlouholetí kamarádi a nadšenci do kvalitního a dobrého jídla. Tomáš prošel mnoha kuchařskými štacemi ve vyhlášených pražských kuchyních, až zakotvil na pozici šéfkuchaře. Honza naproti tomu pracoval v korporátu a úspěšně rozvíjel manažerskou kariéru v bankovnictví. Jednoho červnového večera se potkali na pivu, oba znaveni každodenní rutinní prací. Tomáš přinesl na ochutnání svoji domácí paštiku. V tu chvíli se jim v hlavě zrodila velká myšlenka, nový cíl, životní výzva. A právě tady to všechno začalo. Následovalo mnoho společných setkání, zkoušení, ochutnávání, porovnávání... Výstižné jméno Melememaso na sebe nenechalo dlouho čekat.

Neustálé ladění a vymýšlení nových chutí je nyní náplní jejich každodenní práce.
Odměnou za vynaložené úsilí byl úspěch v britské soutěži Great taste Awards, též známé jako Gastro-Oskary. Čtyři hodnocené paštiky dostaly toto prestižní ocenění a Husí paštika s Bordeaux získala dokonce ocenění nejvyšší - 3 hvězdičky. S touto paštikou se kluci zúčastnili prestižního galavečera vítězných produktů v Londýně.

výrobce prémiových pochutin Melememaso

Jsou ve svém živlu, dělají to srdcem a snaží se paštikaření posunout na nejvyšší úroveň.

Související články