Měsíc po startu

Je to o něco déle než měsíc, kdy jsme poprvé vyjeli s naším FoodIN truckem. Byl poslední listopadový víkend a my se zúčastnili akce Nespolíhej na Ježíška (Prague Fashion Market), která se uskutečnila v prostorách tržnice v Holešovicích.

Přestože máme s pohostinstvím určité zkušenosti, tak jsme s nervozitou očekávali, jak to všechno proběhne. Ptali jsme se: Budou u nás lidi nakupovat, bude jim chutnat, bude je zajímat příběh, který za vším stojí anebo budou se k nám vracet?

Počasí nám moc nepřálo, a tak obavy stoupaly, nakonec jsme i přesto sklidili úspěch. Už po této akci jsme pocítili, že jsme na správné cestě. Bylo skvělé vidět, že lidem chutná, vracejí se a zároveň mají zájem i o náš příběh. Tentokrát to bylo o velkém souladu. Potkali jsme se s uvědomělými zákazníky, kteří uvítali pestrost naší nabídky. Ocenili zeleninová jídla, která nabízíme a původ surovin, ze kterých vše připravujeme.

Vánoční trhy na holešovickém Výstavišti

Tato akce bohužel nebyla moc povedená, proto náš rozjezd zde byl velice pozvolný. My si to ale i přesto užívali. Bylo krásné počasí, a tak byl čas i na seznamování s ostatními prodejci, kolemjdoucími a potenciálními partnery. Mohli jsme se více věnovat vyprávění našeho příběhu, představovat naší vizi a plány.

Potom ale přišel víkend, kdy se v celém komplexu Výstaviště odehrávalo více akcí najednou. Prostor se zaplnil lidmi a my se opět těšili ze sdílení. Tyto dny pro nás byly pohlazením a vzpruhou. Opět jsme cítili velký smysl toho, co děláme. Úsměvy a pochvaly našich zákazníků byly balzámem pro naše duše. Trhy, ale bohužel krátce na to skončily a my přemýšleli co dál. Ano, častokrát jsme si v těchto dnech říkali, že je škoda, že jsme truck neměli hotový dříve, ale nevzdávali jsme to a dočkali se.

Díky tomu, že před Vánoci na Výstavišti probíhala také akce Lední Letná, jsme se seznámili s organizátorem Jirkou Turkem a jeho týmem, kteří nám následně nabídli, jestli bychom se nezúčastnili některých z jejich akcí, které měli do konce roku naplánovány. Samozřejmě jsme kývli a neprohloupili. S tímto skvělým týmem, jsme si tak užili například Balkánskou párty, oslavu tanečních skupin a v neposlední řadě i oslavu Nového roku. Bylo to skvělé. Poznali jsme řadu fajn lidí, našich nových zákazníků a potenciálních partnerů. A co víc s Jirkou jsme se domluvili i na spolupráci v rámci Letní Letné, která se uskuteční v srpnu.

Mezi tím vším jsme ještě zavítali před obchod Alza, který se nachází v holešovické tržnici. A i tady nás lidé potěšili. O naší nabídku měli zájem, vraceli se, ptali se na náš příběh, brali si kontakty…prostě i zde to žilo!

Co si z toho všeho odnášíme?

Kromě toho, že se jedním z našich cílů stalo potlačit fenomén „párku v rohlíku". :) Ano, je to tak. Ne, neříkáme, že není možné dát si kvalitní a chutný párek v rohlíku, ale čeho je moc, toho je příliš. Představte si, že se vás během jednoho dne desítky lidí zeptají, jestli máte párek v rohlíku a nejhorší na tom je, že převážná většina těchto „zákazníků" byly malé děti. Ano i ty, které sotva mluví, a když zjistí, že párek v rohlíku nemáte, tak ztropí takovou scénu, jako by byl konec světa. To podle nás v pořádku není. Lidi, prosím vás, co na tom párku v rohlíku máte? Opravdu si myslíte, že je to to správné jídlo pro vaše malé děti? Nevěříme totiž tomu, že by malé dítě bylo schopno takto vyvádět, pokud by párek v rohlíku dostávalo jen příležitostně. A nemluvě o tom, jaká byla reakce velké většiny dětí, když jsme jim namísto toho nabízeli zeleninu s Riccotou a „zdravější klobásu". Chvílemi se nám zdálo, jakoby zelenina byla sprosté slovo. 

Dále jsme se ujistili v tom, že to co děláme má smysl. Potvrdilo se, že čím dál tím více lidí zajímá, co jedí. Někteří sice z počátku nevěřili, když jsme jim říkali, že máme například bio maso nebo sýr z malé místní farmy, ale když jsme jim odvyprávěli celý příběh, dali ochutnat a ujistili je, že suroviny, které používáme pro přípravu jídel ve FoodIN trucku, máme sami vyzkoušené, tak pochopili, že naše komunikace je postavena na pravdivých věcech. Netvoříme okolo FoodIN bublinu, která drze využívá toho, že české a lokální je IN. My tak opravdu žijeme a naší zkušenost a pocity, které při tomto stylu života zažíváme, se takto skrz FoodIN snažíme alespoň trochu předat i dalším lidem.

Ne, určitě ještě nejsme 100%, proto i píšeme, že naše jídla jsou připravována především z místních surovin. Jsou věci, které našimi lokálními surovinami zatím nahradit nelze. Stále se ale chceme učit a posouvat dál, a tak hledáme nové možnosti, dodavatele a partnery. Vymýšlíme kombinace s maximálním využitím místních surovin a vydáváme se na nové cesty.

Chtěli byste s námi spolupracovat? Máte pro nás nějaké tipy? Ochutnali jste naše jídlo a chcete nám dát zpětnou vazbu? Neváhejte a spojte se s námi!

Jak jsme křtili FoodIN truck
Jarní trhy

Komentáře

 
Bez komentářů
Již jste registrováni? Přihlášení
Host
úterý 26. červenec 2016 17:52

PŘIHLASTE SE NA SVŮJ ÚČET

Přihlásit se
x
nebo
Registrovat
x

nebo

Zajímá vás, co se u nás děje?